VaraSäker - Vara i Säker Samverkan
Polisen — Företag — Grannsamverkan — Försäkringsbolag — Handeln — Privatpersoner
Om Vara Säker Tjänster Om Vara i Säker Samverkan Bli Nätverkare Våra Nätverkare Diesel Dye Start
Sök på sajten
Ett dotternätverk till Vara i Säker samverkan

Vi tar alla dieselstölder/tjuvar på allvar

Målet med Dieselnätet

I samband med att VaraSäker nu har ensamrätt i Sverige på försäljning av stöldskyddsmärkning av diesel från det engelska företaget Fuel Theft Solution Ltd under namnet Diesel Dye så startar vi ett nytt aktivt nätverk.

Målet/syftet är att starta ett informationsnätverk som har fullt fokus på just dieselstölder i området och där alla som är brukare av diesel eller har intresse av frågor runt dieselstölder kan medverka som Nätverkare.

Vår bedömning är att stölder av diesel är ett ökande problem och att det kommer att vara så även inom en överskådlig framtid. Ökande prisnivåer ger ökande risker för stölder.

Vi tror på en lokal samverkan med ett lokalt forum där vi kan ”dammsuga” allt som sker inom området dieselstölder och där vi tillsammans kan samla färsk och relevant information i kampen mot dieselstölder. När vi får in bra/viktig information vill vi kunna sprida den snabbt i Dieselnätet så att vi kan hjälpas åt att vara observanta på rätt sak vid rätt tillfälle och i rätt område. Kontinuerlig information till/från polisen är en självklarhet för vårt arbete.

Vi vill vara det aktiva Nätverket som alltid arbetar med färskvara.

Alla kan lämna information om observationer till Dieselnätet och vi lägger ut allmän information på VaraSäkers hemsida. Som Nätverkare får du selektiv info via mail / sms.

Vi strävar alltid efter ett aktivt samarbete med polisen både lokalt och regionalt.

  • Som Nätverkare i Dieselnätet får du selektiv/riktad information om vad som händer i området och även om viktiga trender/tendenser från branschen i andra delar av landet.
  • Råd om hur du på olika sätt kan skydda din diesel i olika sammanhang.
  • Enklare rådgivning i ”snabba” säkerhetsfrågor via tel / mail.
  • Möjlighet till hjälp/råd vid polisanmälan av stöldärenden.
  • Rabatt på Diesel Dye blå diesel stöldmärkningsvätska. (Alla godkända köpare förs in i ett register där endast polisen kan logga in dygnet runt och se vilka som är legala användare av Diesel Dye.) Om någon ertappas med blå diesel utan ”licens” kan dieseln beslagtas på plats. Vi hoppas härmed kunna försvåra hälarmarknaden då blå diesel signalerar stulen diesel om man inte är registrerad användare. VaraSäkers dekaler för tankar/fordon ingår vid köp.
  • Årsavgift för Nätverkare i Dieselnätet är 1500 kr / år exkl moms.
Mer information...
- Diesel Dye
- Dieselnätet
- Köpvillkor för Diesel Dye
- Beställ Diesel Dye
- Befintlig kund? Beställ här!

Ange lösenord:
Till toppen av sidan